Maze Runner: The Death Cure (Film, 2018) - MovieMeter.nl (2024)

  • 83 berichten
  • 27 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 83 BERICHTEN
  • 27 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123Volgende

joachimt (crew films)

  • 3605 berichten
  • 9171 stemmen

17 november 2018, 23:40 uur

Deze komt binnenkort op Film1. Ik heb deel 1 en 2 niet gezien. Mis ik dan wat? Of kan ik hem ook los kijken?

nadrin

  • 1269 berichten
  • 1302 stemmen

2 december 2018, 19:54 uur

Het is vooral jammer dat er aan het begin vd film geen terugblik is op de vorige twee. Daardoor heb je de keuze tussen of de eerste films terug bekijken of je tijdens het kijken je steeds af te vragen. Wie is dat nu weer en wat was die?

freemindtrip

  • 10 berichten
  • 11 stemmen

16 december 2018, 06:15 uur

ik vind het heel mooi dat de film heel wat van het boek afdwaalt maar op de cruciale momenten toch vergelijkingen toont. lekker vlotte film houdt de aandacht continu vast. zie hier ook reacties van mensen die de zombies en de science fiction niks vinden tegen die mensen wil ik graag zeggen misschien moet je je eerst een beetje in een film verdiepen voordat je hem aanklikt.

rondh

  • 541 berichten
  • 2116 stemmen

18 december 2018, 22:08 uur

joachimt schreef:

Deze komt binnenkort op Film1. Ik heb deel 1 en 2 niet gezien. Mis ik dan wat? Of kan ik hem ook los kijken?

De eerste twee films kijken zou ik wel doen

Rickazio

  • 289 berichten
  • 389 stemmen

12 januari 2019, 03:19 uur

joachimt schreef:

Deze komt binnenkort op Film1. Ik heb deel 1 en 2 niet gezien. Mis ik dan wat? Of kan ik hem ook los kijken?

Dan snap je er niet veel van.

Dit is een goede afsluiter van de ganse reeks, bestaande uit 3 films.

Boordevol actie dit deel, en ook hier stelen de speciale effecten echt wel de show.

Wie van spektakelfilms houdt dan is dit een goede keuze, maar best dat je toch ook de beide eerste films hebt bekeken of je bent hopeloos verloren in het verhaal.

Ik vond de ganse reeks wel goed, met deel 2 als minste, maar toch ook zeker het bekijken waard.

Kortom: prima drieluik met deze als beste van de 3.

Supernatural

  • 985 berichten
  • 834 stemmen

29 april 2019, 01:13 uur

Vanavond gezien en heb zeker genoten.net zo goed als deel 1 en beter dan deel 2. Maar heb me in het geheel van de hele trilogie genoten.weer een prima cast.en zeker een goede afsluiter van een erg goeie trilogie.met in zijn geheel een erg goed verhaal.ga ze zeker wel weer eens herzien.

Onderhond

  • 87290 berichten
  • 12103 stemmen

30 november 2019, 14:05 uur

Goed dat de reeks hier eindigt.

De eerste film was zeker niet de slechtste young adult verfilming. Leuke opzet en voldoende spannend uitgewerkt. Deel 2 was niet slecht, maar daar was het verval al merkbaar. Deze derde film zet dat verval losjes verder. Hopelijk laat men het hierna rusten.

Dit derde deel voelt vooral aan als een wat brave rehash van bekende actie en scifi momenten voor een jonger publiek. Zombies in tunnels, treinovervallen en grote post-apocalyptische steden met muren rond. Allemaal leuk enzo, maar niet als het expliciet ook voor 12-jarigen geschikt moet zijn.

Ook de personages blijken helemaal niet boeiend, wat opvalt omdat er nog wat extra drama en sentimentaliteit aan de film toegevoegd wordt. Het maakt helemaal geen indruk, het vertraagt de boel alleen maar. Echt slecht is dit derde deel dan ook weer niet, maar ik hoef echt geen vierde deel meer te zien.

2.0*

Metalfist

  • 12407 berichten
  • 3964 stemmen

9 februari 2020, 13:56 uur

Three years we spent behind those walls, trying to break out. And now you want us to break back in

Geen idee eigenlijk hoe het kwam dat de Maze Runner reeks ten huize Metalfist opeens stopte maar na een bioscoopbezoek in 2014 en eentje in 2015 was het dus opeens gedaan voor mij met de avonturen van Thomas en zijn kompanen. Jammer, want ik vond de reeks tot dan eigenlijk wel de moeite waard (kregen allebei 4*) maar zo'n 5 jaar later dus eindelijk de reeks eens tot een einde gebracht. Ik heb wel even moeten opzoeken hoe het plot nu weer net in elkaar zat, maar gelukkig is er nog altijd zoiets als Wikipedia.

Ligt daar dan misschien het probleem? In de cinema komt dit soort films sowieso beter tot hun recht dan thuis qua effecten, maar ook qua plot en emotionele betrokkenheid raakte dit niet altijd de juiste snaar. The Death Cure is op zich absoluut geen slechte film en blijft over de gehele lijn vermaken, maar het voelt een beetje als een overbodig deel. Sowieso schiet er van heel de premisse uit het eerste deel niet veel over en vervalt dit derde deel iets teveel in een samenraapsel uit andere films (de voorganger had ook al erg veel Mad Max/Walking Dead/Hunger Games/Resident Evil/... invloeden, hier wordt dat nog wat meer) maar vooral de emotionele diepgang ontbreekt. Dan kun je nog wel een aantal personages laten terugkeren (Gally!) en een ander aantal laten sterven maar het zijn allemaal net iets teveel platgetreden paden. Gelukkig blijft regisseur Wes Ball aan het roer van de franchise en toont zich dat vooral in een aantal erg leuke actiescènes. De openingsscène met het kapen van de wagon zet meteen de toon en gaandeweg passeren er nog een aantal erg leuke dingen.

Hoewel er dus 3 jaar tussen het tweede en het derde deel zit, is de cast gelukkig hetzelfde gebleven. Dylan O'Brien blijft de leider spelen over een select groepje tieners en hoewel daar niet echt de meest begenadigde acteurs tussen zitten, is zo'n Thomas Brodie-Sangster als Newt nog wel tof. Doorheen de film(s) hangt zo'n vermakelijk "wij tegen de rest" vibe en de terugkeer van Will Poultry (die ik in het eerste deel eigenlijk nog niet zo denderend vond) geeft de film een extra boost. Wel een beetje teleurgesteld in de aanwezigheid van Walton Goggins. Zo'n typische acteur die met weinig een fijn slecht personage kan neerzetten (onder andere in de Tomb Raider reboot met Alicia Vikander in de hoofdrol) maar hier te weinig ruimte krijgt.

Het is ook opvallend eigenlijk hoe dat dit derde deel ook amper gezien is. Het eerste deel kan op bijna 2000 stemmen rekenen, de sequel op iets meer dan de helft van dat aantal en dit deel (dat toch ook alweer bijna 2 jaar oud is) moet het maar met 500 doen. De vertraging door de kwetsuur van Dylan O'Brien zal geen goed aan het momentum van de film hebben gedaan maar toch.. Ik dacht dat er meer fans waren van deze reeks.

3.5*

Wouter

  • 18663 berichten
  • 3007 stemmen

4 april 2020, 12:30 uur

Ik zie dat de tweede en derde Maze Runner 16+ zijn, Pitt tot de eerste (die was 12+). Zijn ze echt enger? (Mijn zoontjes vonden de eerste heel leuk)

horizons

  • 5663 berichten
  • 2340 stemmen

4 april 2020, 12:46 uur

Wouter schreef:

Ik zie dat de tweede en derde Maze Runner 16+ zijn, Pitt tot de eerste (die was 12+). Zijn ze echt enger? (Mijn zoontjes vonden de eerste heel leuk)

Mmm... Beetje. Zitten wat snelle zombie achtige dingen in en ergens een stuk in een hallucinerende bar wat misschien als eng kan worden ervaren.

panax

  • 833 berichten
  • 820 stemmen

24 mei 2020, 10:00 uur

goeie actiefilm

prachtige effects

prima in orde allemaal !!

Antinous

  • 223 berichten
  • 161 stemmen

24 mei 2020, 14:08 uur

Mooie film vol actie van begin tot het einde. ik dacht zelfs in het begin even dat ik naar the Fast the Furious aan het kijken was met die trein kaping dat ze vanaf rijdende auto's deden. in alle gevallen veel beter als het eerste deel die nog een beetje saai is.

en ook beter als het 2de deel die toch ook alweer beter is dan deel 1

denk niet dat er nog een 4de deel komt gezien het einde maar zulke films zie ik wel graag.

5 sterren!

b00ts

  • 692 berichten
  • 4441 stemmen

27 mei 2020, 22:43 uur

De kindsoldaten klappen er weer op. Helaas niet echt mijn ding. Deel 1 ging nog wel.... deel 2 wat minder....en deel 3 nog een halve ster eraf...

ILDIB

  • 2958 berichten
  • 2309 stemmen

31 mei 2020, 17:58 uur

Verreweg de beste van de drie. Beter verhaal en actie. Iets teveel heldendom en overtrokken gedoe. Waarom toch die regisseur die iedereen 1000x go, come on, duck, take cover, follow me, we gotta go, laat zeggen..

cantforgetyou

  • 1727 berichten
  • 1516 stemmen

8 februari 2021, 18:24 uur

Best een leuk (laatste) deel. Veel actie en mooie effecten. Het verhaal slaat nergens op en de kinderen zijn niet echt interessant, maar het kijkt allemaal lekker weg. Meer is het ook niet, maar ook niet minder.

Fisico (moderator films)

  • 8662 berichten
  • 4853 stemmen

25 maart 2023, 01:30 uur

Het laatste deel van de trilogie borduurt naadloos verder op het tweede deel. Veel diverse locaties, van het één naar het ander. Zelfde formule ook met de zombies die al bij al geen belangrijke functie hebben, maar voornamelijk dienen als achtergrond.

De superheld komt hier nog wat extra naar voren waardoor het voor mij persoonlijk minder aantrekkelijk werd. Veel actie en geschiet, waardoor het bij momenten een wat simpele actie-blockbuster wordt. Decors zagen er wederom erg prima uit.

Beetje vreemde keuzes ook zoals de terugkeer van Gally of het verraad van Teresa. Men maakte het clichématig onnodig vervelend op die manier. Spectaculair begin op de trein en hier en daar nog wel wat leuke scènes, maar de magie en het mysterie van het eerste deel zijn erg ver weg.

mrkos

  • 880 berichten
  • 1666 stemmen

9 maart, 00:41 uur

Maze Runner: The Death Cure

Toffe afsluiter.

Dit deel leek meer op het tweede deel, verder in gevecht met WICKED. Wederom met prachtige beelden van bijvoorbeeld de stad en de oorlog die er op een gegeven moment uitbrak. Prachtige muziek tussendoor en de acteurs deden het net als in de voorgaande delen weer uitstekend. De film voelde op een gegeven moment wel wat lang aan en hij wist me niet altijd te boeien, totdat ze de stad ingingen. Toen ging het tempo echt omhoog en gebeurde er enorm veel en was het soms echt een emotionele rollercoaster.

Jammer dat deze trilogie erop zit.

3,5 sterren.

AngelicV

  • 303 berichten
  • 479 stemmen

2 april, 05:13 uur

Jammer dit laatste deel, een overkill aan confrontatie en geweld op een uitgekauwde manier. Echt Amerikaans weer. Rebellen staan op tegen een macht met enkele hoofdrolspelers die zich het vuur uit de schenen rennen om koste wat het kost het doel te bereiken. Na een sterk eerste deel glijdt deze trilogie af naar een standaard actiefilmpje met jonge acteurs aansluitend op de doelgroep voor wie deze films bedoeld zijn. Heldendom, tragiek, dood en verderf. Het is teveel.. iets meer diepgang had de film naar een next level kunnen brengen. 3 jaar voorbereiding na deel 2 is dit een pover resultaat.

scorsese

  • 11927 berichten
  • 10281 stemmen

2 april, 14:58 uur

Aardige film waarin er gezocht wordt naar een middel tegen het dodelijke virus. Zoals verwacht gaat het verhaal verder in dit laatste deel. Ten opzichte van de vorige twee delen is er soms wat meer aandacht voor de personages (maar aangezien deze niet bijster boeiend zijn, doet dat de film weinig goeds). Toch blijft het onderhoudend en met de actie zit het wel goed (zoals de opening en de scene met de bus).

Kondoro

  • 10826 berichten
  • 2551 stemmen

6 april, 00:54 uur

"Three years we spent behind those walls, trying to break out. And now you want us to break back in.”

Het derde deel en ook gelijk het einde van deze trilogie. Ik moet zeggen dat ik er eigenlijk ook wel een beetje klaar mee ben met deze films, het deed me allemaal toch niet zoveel als wat ik had gehoopt. Toch is dit derde deel duidelijk een stuk beter dan het vorige deel en misschien zelfs wel een beetje beter dan het eerste deel. We gaan toch weer wat meer de actie in, er is niet zo veel informatie meer te geven dus deze film zit eigenlijk bordenvol met actie en het feit dat ze een serum verder willen ontwikkelen.

De komst van de grote stad die je eigenlijk op een gegeven moment ziet is een leuke toevoeging, want hier zit WICKED in verstopt met Minho om op hem proeven te doen voor een serum, en ze komen uiteindelijk toch in contact met de rebellen waar Gally weer bij zit (die kreeg twee films terug nog een houten speer door zijn hart gegooid). Al vond ik die stad gewoon echt best vet maar, dat zorgt er wel voor dat de film veelste lang duurt met zo'n tweeëneenhalf uur. Ik had misschien gehoopt dat ze een heel stuk weg zouden laten of misschien meer verspreid hadden gemaakt. Goed je moet het er mee doen maar, dat de films elke keer toch een tikkeltje langer duren vind ik wel klote.

De clichés houden eigenlijk constant wel aan, en die verminderen ook echt totaal niet. Het verhaal is zoals gebruikelijk gewoon weer een warboel en dat maakt het ook niet heel leuk om te kijken. De rode draad van het verhaal blijft wel consistent maar eigenlijk alles daaromheen is niet echt heel pakkend en kan best irritant zijn als je het mij vraagt.

Vooralsnog een leuk afsluiter, dat wel. Ik vond de film toch best gelikt er uit zien, de straten van deze nieuwe stad waren best gaaf zoals alle beveiliging eromheen, het werd toch een tikkeltje spannender toen de rebellen eigenlijk de stad aanvielen al weet je echt wel waar de film naar toe gaat en wat je mag gaan verwachten. Ik had toch wel gehoopt op iets meer Cranks te zien, al is dat uiteindelijk niet het hoofddoel van deze film. Toch viel de “Maze” wel ontzettend in het niets, en heet eigenlijk helemaal niks te doen met deze films. Goed het is een leuk begin zoals deel één maar, daarna komt het ook niet echt meer van pas. En dat is best jammer.

SergioMalick

  • 995 berichten
  • 1629 stemmen

26 april, 21:29 uur

Op zich doet deze reeks best veel dingen goed, maar dat hele infectie-gedoe verpest eigenlijk alles. Zo'n beetje ieder cliche omtrent zombies en infecties komt hierin terug in veelvoud. Het is gewoonweg niet om aan te gluren, behalve het personage Brenda, want zij is bloedmooi. De personages, met name de volwassenen zijn best vermakelijk. De rebellen die in actie komen in de stad zijn zelfs meer dan vermakelijk. Heel sterk!

Shadowed

  • 8983 berichten
  • 5596 stemmen

9 mei, 14:51 uur

Na herziening toch een halfje eraf, waardoor het tweede deel van de reeks zich tot mijn persoonlijke favoriet mag kronen. Regisseur Wes Ball en zijn scenaristen maken van The Death Cure een zeer typische finale waarin na enige tijd alle registers worden opengetrokken, maar dat maakt het helaas ook nogal voorspelbaar. De castleden leken zichzelf verder moeilijk te kunnen motiveren om nog een oprechte inspanning te leveren, want de namen die in de voorgaande delen een zeer redelijke indruk maakte lijken allemaal op de automatische piloot te spelen. Op visueel vlak ziet de film er gedetailleerd en kleurrijk uit, maar de geanimeerde explosies en actiescenes komen iets te duidelijk uit de computer. Jammerlijk is dat de tweede helft erg vermakelijk wegkijkt, waardoor het opvalt hoe oninteressant de eerste helft wel niet is. Geen idee of het boekmateriaal wat onderscheidender was, maar de verfilming is op-en-top standaard blockbustergedoe.

Vorige123Volgende

Maze Runner: The Death Cure (Film, 2018) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6381

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.